Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/adhubmk/mayacooks.mk/wp-content/plugins/js_composer/include/autoload/vc-shortcode-autoloader.php on line 64
Постојат две работи за кои не сум сигурна која од тие две нијанси повеќе ја бои мојата личност: aлхемичарската љубопитност за совршено искомбинирани состојки кои ја чинат гастрономски убава храната или љубопитноста за личноста за која готвам.
Кога се припрема храната сакам да зборувам со оние за кои готвам. Сакам да знам кои се, од каде се, што ги прави среќни, што ги прави тажни…
И за време на тие мигови, мислам дека храната го добива оној таен зачин кој не е запишан во ниеден рецепт за нејзина подготовка. Храната за време на тие мигови, станува – како за нас. Споделена топлина!

Пиши ми